Suc de patlagele galbene

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie
Suc de patlagele galbene

Ingrediente

  • -1 lada cu patlagele,sa tot fie vreo 40 kg.,
  • -1 legatura mare de frunze de telina,
  • -1 plic rozmarin,
  • -1 plic busuioc,
  • -1 plic cimbru,
  • -6 linguri sare,
  • -12 linguri zahar

Mod de preparare

-Se spala patlagelele,se taie in bucati,potrivit de mari ,asa cat sa intre la masina speciala de scos semintele si cojile si se dau prin masina ce doua ori.Se lasa peste noapte sa se separe apa de pulpa si se extrage lichidul cu ajutorul unui furtunas.

-Sucul ramas,se pune la fiert cu toate ingredientele,descrise mai sus.Desi am vase foarte mari in care as fi putut sa pun toata compozitia,am preferat sa o pun in mai multe oale,sa fiarba mai repede si sa scada excesul de lichid.La final am unit tot sucul sa aiba totul acelasi gust si aceiasi consistenta.

-Cand sucul scade cel putin de patru degete,se opreste focul si se pune sucul in sticle,ce se vor aseza sub paturi.Se lasa sub paturi,pana ce se racesc.Acum eu va dau un pont,puteti pune sucul si in sticle de plastic,insa ca sa nu se deformeze sticla este bine sa fie tinuta intr-un vas cu apa rece,apoi se insurubeaza capacul si ea se sterilizeaza foarte bine,Am incercat aceasta metoda anul trecut in sticle de 2 l.si a stat foarte bine.Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise