Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Stufat de vita

Ingrediente

  • cca 500 gr carne de vita(fara prea multa grasime)
  • 250 ml pasta de rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi mari
  • 1 foaie de dafin
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 1 varf de lingurita chimion praf
  • sare
  • piper negru
  • 150 ml vin rosu sec de calitate
  • 2 linguri margarina
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul, amestecam, apoi adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si foaia de dafin. Lasam la calit pana ceapa se inmoaie bine si incepe sa se rumeneasca. Punem si pasta de rosii, sare si piper si mai lasam 5 minute la calit.

Adaugam putin din cantitatea de vin, lasam sa se evapore alcolul si punem apa (fierbinte) cat sa acopere carnea. Lasam sa fiarba la foc moderat, acoperit cu un capac. Din cand in cand amestecam si mai adaugam cate putin din vin, pana il terminam. Adaugam si apa daca mai este necesar ca sa nu se prinda de fundul oalei si o lasam pe foc cca. 2 ore- 2 ore si jumatate, pana carnea devine frageda, iar apa a scazut formand un sos consistent.

Se serveste cu piure de cartofi alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise