Stufat de rata

Se pune intr-un vas vinul, ceapa si usturoiul tocat, bulionul de gogosari, sarea, piperul, condimentele.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Stufat de rata

Ingrediente

  • -3 bucati piept de rata;
  • -6 pulpite de rata;
  • -3 pipote;
  • -700 gr.ceapa verde;
  • -300 gr.usturoi verde;
  • -1 capatana de usturoi;
  • -400 gr.bulion de gogosari;
  • -500 ml.vin;
  • -1 legatura de leustean;
  • - 1 lingurita piper boabe;
  • -1 lingura sare;
  • -1 lingurita condimente pentru pasare(legume deshidratate);
  • -1 varf de cutit de chili;
  • -5-6 foi dafin.

Mod de preparare

Se pune intr-un vas vinul, ceapa si usturoiul tocat, bulionul de gogosari, sarea, piperul, condimentele, chili, leusteanul tocat marunt si se amesteca.

Se pune jumatate din cantitate intr-o tava. Se adauga bucatile de carne si se toarna cealalta jumatate peste carne.

Se pune capac si se da tava la cuptor la foc potrivit pentru circa doua ore sau pana cand totul este gata.

Rata de tara fierbe mai greu ca rata de alimentara si de aceea trebuie sa stea mai mult la foc, sa iasa carnea buna si frageda.

Dupa care se scoate tava si se poate servi.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise