Strulere banatene

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cca.300 gr.faina de griu,1 lingurita otet,sare,apa,2 linguri ulei (pentru aluat)
  • cca 500 gr.cartofi,1 ceapa,ulei,boia,putin piper,dupa preferinta 1 ardei.

Mod de preparare

Se prepara un aluat nu prea consistent din ingredientele pentru aluat, materialul rezultat se imparte in 2-3 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul doar pina isi dubleaza suprafata si se lasa la odihna. Intre timp se curata cartofii, se spala. Intr-o cratita mai larga se caleste ceapa in putin ulei,se adauga boia,piper putin,sare,1 ardei taiat cubulete(facultativ), se amesteca cu cartofii, se toarna apa cit sa acopere cartofii, si se lasa la foc domol sa fiarba.Se ia fiecare turta de aluat se unge suprafata cu putin ulei si se intinde numai din maini avind grija sa nu se rupa, apoi se aseaza pe masa de lucru,peste un servet mai mare,intinzind usor de toate marginile pina cind foaia devine foarte subtire.Se taie cu cutitul marginile,apoi se ruleaza usor cu ajutorul servetului,prinzind cu ambele maini servetul cu care se ruleaza foaia. Odata rulata foaia se aseaza peste cartofi in forma circulara,la fel se procedeaza si cu celelalte foi. Se astupa cratita cu capac si se lasa la foc mic cca 30 de minute. Se servesc calde cu muraturi, de preferinta ardei umpluti cu varza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise