1) Se pun stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom. Se face o coca din 280g faina cu sare, zahar, un ou si 80g unt, se obtine o pasta omogena care se va introduce in frigider pt 1cca o ora.
2) Se curata merele si se taie felii, se pun nucile taiate sau faramate, coaja rasa de la lamaie, scortisoara, zaharul, stafidele stoarse.
3) Scoateti coca din frigider, intindeti o foaie subtire daca este posibil dreptunghiulara, ungeti bine bordul pe 3-4 cm fara sa-l terminati.
4) Asezati umplutura in mijlocul foaiei, rulati strudelul si sigilati bine bordurile, ungeti tot strudelul cu ou, il asezati intr-o tava unsa cu restul de unt si tapetata cu faina si coaceti la 170g pt 1 ora. Eu am pregatit aici strudelul in portie unica rotunda si am facut o compozitie dubla de coca. Este foarte simplu si bun... pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii