Daca optati sa faceti foietaj in casa cantitatea pt aprox.300gr:Amesteca 150gr.zahar cu 150 gr.unt.Adauga 2 galbenuse si amesteca bine.La sfarsit adauga 300 gr. faina,framanta bine.Intinde aluatul.
Merele se curata si se taie cubulete,se caramelizeaza cu sucul de citrice, zaharul,batonul de scortisoara si steluta de anason.Se ia de pe foc,se pune scortisoara pudra,stafidele(care au stat in rom)se amesteca.Se scoate batonul si steluta.Tava pt. cuptor se tapeteaza cu hartie vegetala,se unge cu putin ulei.Se intinde aluatul,eu am avut 2 aluate.Am impartit umplutura in doua,am rulat foietajul.Am uns cu oul batut si am dat la cuptor 15-20 min.Am incercat sa fac si cu pere,iasa la fel de bun,am pus zahar galben pt ca este mai putin dulce ca cel alb,fructele sunt si ele destul de dulci.Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii