Se amesteca faina, 100 gr de unt, romul si un pic de sare. Când devine o coca consistenta, se învelește in folie de aluminiu sau transparenta și se baga la frigider timp de 20 min.
Intre timp pregătim ingredientele pentru umplutura. Se pun la înmuiat stafidele in apa călduța. Se curata merele de cotor și de coaja și se taie în felii subțiri. Se împarte aluatul în 2 bucăți și se întinde pe masa pana devine subțire. Se așează merele, stafidele și migdalele măcinate și se presară zahar. Se formează un sul și se închide la capete. Se așează într-o forma de cuptor în care am adăugat cele doua linguri de unt și coacem timp de 50 minute la potenta medie. Se servesc călduțe, ștrudelele, presărând zahar vanilat pe deasupra.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii