Strudel de mere

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 2 linguri de unt
  • 1 1/2 kg de mere
  • 100 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 50 gr migdale prajite
  • 2 linguri de zahar vanilat
  • 1 lingurita de rom
  • sare

Mod de preparare

Se amesteca faina, 100 gr de unt, romul si un pic de sare. Când devine o coca consistenta, se învelește in folie de aluminiu sau transparenta și se baga la frigider timp de 20 min.

Intre timp pregătim ingredientele pentru umplutura. Se pun la înmuiat stafidele in apa călduța. Se curata merele de cotor și de coaja și se taie în felii subțiri. Se împarte aluatul în 2 bucăți și se întinde pe masa pana devine subțire. Se așează merele, stafidele și migdalele măcinate și se presară zahar. Se formează un sul și se închide la capete. Se așează într-o forma de cuptor în care am adăugat cele doua linguri de unt și coacem timp de 50 minute la potenta medie. Se servesc călduțe, ștrudelele, presărând zahar vanilat pe deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise