Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Strudel cu visine si zmeura

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt rece
  • 100 gr sana
  • 2 oua
  • 3 linguri indulcitor pudra
  • 450-500 gr faina
  • un praf de sare
  • 2 lingurite vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr visine
  • 300 gr zmeura
  • 5 linguri indulcitor pudra
  • 1 plic indulcitor cu vanilie
  • 3 linguri amidon

Mod de preparare

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca.

Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii.

Zmeura o spalati usor si o lasati putin la scurs intr-o sita.

Puneti visinele cu indulcitorul intr-o cratita si le transferati pe foc.

Le lasati sa fiarba 4-5 minute la foc potrivit.

Adaugati zmeura, amestecati.

Dizolvati amidonul cu 5-6 linguri de apa rece, il turnati peste fructe.

Adaugati si indulcitorul cu vanilie, amestecati continuu pana se ingroasa umplutura.

O dati deoparte si o lasati sa se raceasca.

Aluatul:

Intr-un vas puneti untul rece taiat cuburi, ouale si sana.

Le amestecati putin, apoi adaugati sarea, indulcitorul si vanilia.

Cerneti faina, o incorporati treptat si framantati pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Il inveliti in folie alimentara si il dati la frigider 30-40 de minute.

Dupa acest timp, il scoateti de la rece si il impartiti in 3 bucati.

Umplutura tot in 3 o impartiti.

Presarati putin faina pe masa de lucru.

Luati prima bucata de aluat, il intindeti intr-un dreptunghi subtire.

Puneti pe o margine 1/3 din umplutura, pe lungime, apoi rulati usor, iar lateralele le bagati in interior.

La fel procedati si cu celelalte doua.

Asezati strudelele pe o tava cu hartie de copt.

Le dati cu un penson, pentru a indeparta faina de pe ele.

Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos strudelele.

Le scoateti cand sunt gata, le lasati la racorit.

Le pudrati cu putin indulcitor, apoi le portionati si serviti. Se poate servi cald, dar si rece!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise