Strudel cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Strudel cu visine

Ingrediente

  • INGREDIENTE PENTRU ALUAT STRUDEL CU VISINE
  • 380 gr. de faina cernuta
  • 30 ml de ulei
  • 150 ml de apa calduta
  • sare
  • INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA STRUDEL CU VISINE
  • 700 gr. de visine spalate si cu samburele scos
  • 80 gr. de unt
  • 100 gr. de pesmet
  • 110 gr. de zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • INGREDIENTE PENTRU ORNAT STRUDEL CU VISINE
  • un ou
  • 50 gr. de fulgi de migdale
  • 2 linguri de zahar pudra

Mod de preparare

Punem uleiul peste faina.Adaugam un sfert de lingurita de sare si apa calduta. Framantam cu mana, pana cand incorporam toata faina si obtinem un aluat omogen. Daca mai este nevoie, adaugam 1-2 linguri de faina, pentru a obtine o bila neteda de aluat, ce nu se lipeste de bol. Lasam aluatul sa se odihneasca o ora, la temperatura camerei.

Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul si il lasam sa se topeasca. Adaugam pesmetul, omogenizam si continuam sa amestecam pana cand pesmetul de rumeneste usor. Punem zaharul si zaharul vanilat si continuam sa amestecam pana cand acesta se topeste. Inchidem aragazul si lasam compozitia sa se raceasca. Punem visinele peste umplutura racita si amestecam.

Incalzim cuptorul si pregatim o tava in care punem hartie de copt. Dupa o ora, impartim aluatul in doua jumatati. Incepem sa intindem prima jumatate de aluat cu pumnii sau cu dosul palmei. Continuam sa intindem cu degetele si cu palmele, pana cand obtinem o foaie cat mai subtire. Punem in mijlocul foii jumatate din compozitia pregatita pentru umplutura si o distribuim pe lungime. Rulam spre interior marginile mai mici de aluat, din capete. Asezam peste umplutura una din marginile mai mari, ramase libere. Asezam deasupra, ca un capac, cealalta latura de aluat. Rulam stras, inchizand bine.

Intindem o foaie subtire si din a doua jumatate de aluat, procedand la fel ca la prima. Punem in mijloc umplutura ramasa, tot pe lungime. Indoim marginile mici de aluat spre interior si tragem marginile mari peste umplutura. Rulam strans, dar cu grija, pentru a nu rupe aluatul. Batem oul. Punem strudelele in tava pregatita pentru cuptor si le ungem cu oul batut.

Intepam aluatul din loc in loc, cu o furculita. Presaram deasupra fulgii de migdale. Introducem tava in cuptorul incalzit pentru aproximativ 50 de minute, la 200 de grade.

Scoatem tava din cuptor cand strudelele sunt rumenite. Lasam desertul sa se raceasca si presaram deasupra zahar pudra. Taiem si servim.

Reteta video completa o gasiti la:http://www.reteta-video.ro/retete/strudel-cu-visine.html

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise