Strudel cu nuci si rahat

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu nuci si rahat

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1/2 pahar de zahar
  • 2 oua
  • 1/2 pahar de ulei
  • 1/2 pahar de miere curata
  • coaja de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 si 1/2 pahare de faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • Pentru umplutura
  • 200 g de nuci macinate
  • 1-2 linguri de zahar
  • 1plic de zahar vanilat
  • rahat dupa gust

Mod de preparare

In oala robotului se pun ingridentele ptr aluat si se prelucreaza pana se formeaza un aluat - daca este tare lipicios se poate adauga putina faina. eu prefer sa-l pun putin in frigider 30 de minute dupa care sa-l prelucrez.

Din jumatate de aluat intind o foaie de 1cm si o ung cu putin ulei cu mana nu mult este ca nuca sa se lipeasca. Se poate folosi un gem acrisor care se intinde subtire si atunci nu trebuie ulei.

Se presoara bine nuca care afost amestecata cu zahar si zahar vanilat si pe margine pe lungimea foii se adauga bucatele de rahat.

Se ruleaza foaia si se pune pe tava tapetata cu foaie de copt si se unge cu galbenus putin diluat cu apa.

Se incalzeste cuptorul la 175 de grade si se coace 15-20 de minute pana strudelul este frumos rumenit.

Se lasa sa se raceasca si se poate taia in felii potrivite.

Se mentine cateva zile intr-o cutie ermetica.

Este gustos si foarte practic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise