Pentru aluat, se amesteca faina cu 1 lingura unt topit, oul sarea si apa.Se framanta aluatul pana la omogenizare, se modeleaza sub forma de bila, se aseaza intr-un castron si se acopera cu o carpa umeda.Se lasa aluatul sa se odihneasca 45 minute.
Intre timp se incinge cuptorul la 200⁰C.
Pentru umplutura se topeste 30 gr unt intr-o tigaie si se rumenste pesmetul.Se pun stafidele cu romul intr-un vas, se acopera si se lasa 15 minute la inmuiat.Se amesteca merele cu stafidele cu rom, migdalele, scortisoara, 100 gr zahar si pesmetul rumenit.
Se intinde un servet de bucatarie si se presara cu faina.se aseaza deasupra bila de aluat si se intinde foarte subtire astfel incat sa se poata distinga prin el modelul servetului de bucatarie.Se unge aluatul cu 1 lingura unt topit.Se intinde umplutura peste aluat si se netezeste, lasand libere marginile laterale si marginea de jos.Se ridica servetul din partea mai scurta si se ruleaza strudelul cu ajutorul servetului.Margine de jos se apasa bine cu degetele, la fel si marginile laterale.
Se unge tava cu grasime si se aseaza strudelul in ea cu grija.Se topeste 10 gr unt topit si se unge cu el strudelul.Se da la copt 30-40 minute.Dupa ce este gata se presara cu zahar pudra.
http://lauradfood.blogspot.com/
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii