Strudel cu mere impletit

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Strudel cu mere impletit

Ingrediente

  • Aluat
  • 225 gr faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 40 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 esenta vanilie
  • 80 ml lapte caldut
  • 1 varf cutit sare
  • 125 gr unt + 1 lingura faina
  • Umplutura
  • 4 mere
  • scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon

Mod de preparare

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina

-se pune la frigider 30 minute

-se freaca untul la temepratura camerei cu faina si se imparte in trei parti egale

-se pregateste umplutura :

- 3 mere se taie felli si se pun in cratita cu putina apa si zaharul si scortisoara,se fierb 10 minute,se scot din zeama si se trec in blender sa se faca pasta,se pun inapoi in cratita agaunad si al patrulea mar taiat in cubulete,se adauga si amidonul dizolvat in putina apa si se toarna peste merele din cratita se amesteca sa nu se prinda se scoate de pe foc.

-aluatul din frigider se scoate si se intinde o foaie dreptunghiulara se unge cu o parte din untul pregatit se inchide in trei si o data in mijloc,se da la frigider 30 minute,se repeta actiunea de trei ori pana se termina untul

-se deschide o foaie dreptunghiulara se createaza in 3 parti egale ,partile exterioare se taie in fasii si cea interioara se umple cu marul pregatit in cratita care s-a racit intre timp

-se inchid laturile din partile de sus si jos a umpluturii si fasiile se impletesc una cu oposita ei pana se termina fasiile

- se lasa 2 ore la temperatura camerei sa creasca aluatul si se da la cuptor dd 170 de grade pana se rumeneste

- se presara cu zahar pudra pe deasupra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise