Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi cu mere.
Reteta de strudel cu mere este una dintre cele mai simple, ieftine si usor de preparat. Ingredientele sunr la indemana oricui, iar rezultatul este minunat.
Intai preparati aluatul. Incalziti apa impreuna cu uleiul si otetul; nu este nevoie sa fie fierbinte, doar calduta. Intr-un bol cerneti faina, adaugati sarea si incepeti sa framantati adaugand apa cu uleiul si otetul putin cate putin pana formati un aluat potrivit. Nu trebuie sa fie tare dar nici moale, mai adaugati faina sau putina apa pentru o consistenta potrivita.
Framantati-l bine cateva minute si puneti-l intr-un bol sa se odihneasca, acoperit partial cu o folie alimentara sau cu un prosop de bucatarie.
Intre timp curatati merele de coaja si cotoare si tocati-le cubulete. Stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le la scurs intr-o sita.
Transferati aluatul pe masa de lucru pe care ati presarat putina faina si impartiti aluatul in 4 bilute.
Din fiecare biluta faceti cate o foaie de 35×50 cm. Presarati faina ori de cate ori este nevoie, ca sa nu se lipeasca aluatul de planul de lucru. Pensulati foaia cu unt topit si racit. Puneti pe unul din capete mere din belsug, presarati cate o lingura cu varf de zahar, o lingurita de pesmet, nuci si scortisoara dupa gust. Rulati foia si transferati strudelul intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Procedati asa pana cand ati terminat toate bilutele de aluat. Cu untul ramas ungeti fiecare strudel si, cu un cutit, faceti taieturi superficiale.
Coaceti strudelul 40-45 de minute la 180°C, pana se rumeneste frumos.
Cand s-a mai racit, presarati din belsug zahar pudra vanilat.
Incercati si voi reteta de strudel cu mere, este un deliciu! Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii