Aluatul
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Umplutura
Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare.
Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care se adauga merele, scortisoara dupa gust si zaharul. Se amesteca la foc mic pana cand incepe sa se se lege compozitia.
Finalizare
Aluatul se imparte in trei.
Se intinde o foaie din aluat in forma dreptunghiulara peste care se intinde umplutura pe 70 % din suprafata.
Se ruleaza si se aseaza intr-o tava. Cu un cutit ascutit la varf se fac impunsaturi.
Intr-o cana cu 50 ml apa se dizolva 2 lingurite de zahar si scortisoara. Cu aceasta se vor unge cu ajutorul unei pensule inainte si dupa ce se da la cuptor. Se coace la cuptorul incins aproximativ 18- 20 minute.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii