Strudel cu mar si nuca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu mar si nuca

Ingrediente

  • pentru foietaj
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt gras
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 praf sare
  • 1 pahar apa rece
  • pt umplutura
  • 1 kg mere
  • cateva linguri zahar (in functie de cat de dulci sunt merele si de gustul personal )
  • 1 cub unt
  • scortisoara macinata
  • nuca tocata
  • zahar pudra
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Intr-un castron, punem 350 gr faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie sarea, apoi adaugam uleiul si apa. Eu am folosit mixerul cu brate de aluat si am mixat pana am obtinut un aluat elastic.

Untul moale si cu restul de faina il mixam in alt castron pana la omogenizare.

Pe o planseta, presaram faina, taiem aluatul in doua, intindem cate o foaie de aluat si intindem deasupra in strat egal compozitia de unt. Rulam foile, le punem intr-o folie alimentara si dam aluatul la frigider. Eu l-am tinut pana a doua zi, dar cred ca e suficient sa il tineti cateva ore.

Merele le-am spalat si le-am ras. Am adaugat un pic de zahar si apoi le-am pus la calit in putin unt, in wok. Le-am lasat pe foc cat sa scada sucul lasat de mere, apoi am dat deoparte si am adaugat nuca macinata. Am amestecat si am lasat sa se raceasca.

A doua zi, am scos aluatul de la frigider, l-am intins cam la jumatate de cm grosime. Am taiat fasii mai lungi,mai scurte, le-am crestat cu ajutorul rolei speciale, am pus umplutura de mar, am presarat scortisoara si am rulat.

Le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am uns cu ou batut rulourile. Le-am mai dat 10minute la frigider, apoi le-am bagat in cuptor, la copt, la 200 grade, aprox. 20 minute. Dupa ce s-au rumenit, le-am scos de la cuptor, am lasat un pic sa se raceasca, apoi le-am pudrat cu zahar si am servit cu un ceai verde.

Parfum de toamna intr-un aluat minunat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise