Strudel cu capsuna si mar caramelizat

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu capsuna si mar caramelizat

Ingrediente

  • un foietaj din comert 800gr
  • un borcan capsuna compot 400gr
  • 2 mere mari
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 20 gr unt

Mod de preparare

Caramelizati merele cu zaharul amestecast cu scortisoara, impartiti aluatul in 3 parti egale/taiati partile laterale pe fisii si aranjati pe mijloc merele. Puneti deasupra o foaie de aluat subtire, aranjati capsunile.

Impletiti fisiile pe diagonala, luati gita impreuna cu politelenul si incet, incet il deplasati pe centrul unei tave unsa cu unt si scoateti politelena.

Dati la cuptor pentru aproximativ 45~50 minute. Focul sa nu fie mare ca sa reuseasca sa se coaca bine si foaie de aluat pusa peste mar. Presarati deasupra cu pudra de zahar amestecata cu scortisoara. Pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise