Inainte de a-mi pregati ceapa si ardeiul,am pus carnea cu sare,piper negru si cimbru(nu de asta din comert,de la mine din gradina si semintele de la tatal meu,are alta aroma,asta cei din strainatate o stiu sigur)si un paharut,de ala de rachiu,de bere sau vin sa se marineze un pic si ia si savoare.
Acum e rindul cepei si al ardeiului sa le taiem marunt,acum putem incepe.Se pune carnea la prajit,eu prefer in margarina,dar puteti si in ulei numai sa nu fie mult asa o lingura doua,dupa care cind e gata rumenita un pic o scoateti si puneti ceapa si apoi ardeiul cind ceapa e gata le inabusiti un pic dupa care adaugati carnea si o lingura de faina.
Le amestecati bine si turnati vinul sau berea si inca jumate de litru de apa cit sa treaca de un deget deasupra carnei.Lasati focul tare pina da in clocot,apoi dati focul incet si lasati sa fiarba,daca mai este nevoie puteti sa mai adaugati un pahar de apa,dar cu siguranta la foc incet si oala acoperita nu va fi nevoie.
Se seveste cu piure,cartofi prajiti,orez sau crochete de piure ceea ce voi doriti,eu doar va urez POFTA BUNA!!! tuturor.
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii