Stiuca Umpluta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Stiuca Umpluta

Ingrediente

  • O stiuca - aprox 2 kg
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 conserva de ton maruntit
  • miezul unei jumatati de franzela
  • 1 cana cu lapte
  • 2 oua
  • piper, sare, marar, patrunjel

Mod de preparare

Stiuca se curata de solzi, fara a se spinteca pentru indepartarea maruntaielor. Cea mai dificila operatiune este indepartarea pielii de pe corp. Pentru ca aceasta sa se faca mai usor, de preferat este ca stiuca sa fie batuta pe toata lungimea cu muchia unui cutit, pe o parte si pe alta.

Se pisca putin pielea de dupa cap si se incepe indepartarea cu degetele bagate intre ea si corpul stiucii. Pe parcurs ce se ajunge la aripioare, se desfac de carne cu un cutit (eu le las pe corpul stiucii, altii le indeparteaza). Aproape de coada se taie de jur imprejur, ramanand doar pielea si coada. In acest moment se eviscereaza si se curata; cu un cutit se indeparteaza carnea de pe corp, sira spinarii (vor mai ramane ceva oase mici, insa se vor toca odata cu carnea).

Se arunca sira spinarii pastrandu-se insa capul stiucii.

Carnea rezultata se toaca impreuna cu ceapa, cateii de usturoi. Se adauga miezul de paine, ouale, sare si piper dupa gust, marar si patrunjel tocat marunt si se amesteca.

Inervine iarasi partea delicata, cea de umplere a pielii cu acest amestec. Se umple cu o lingura, presandu-se cu mana de-a lungul corpului. Cand este aproape umpluta, se aseaza pe burta, intr-o tava,care a fost unsa in prealabil cu unt sau pe o foaie de copt. Eu prefer intr-o tava unsa cu unt. Dupa aproximativ 20 minute, adaug putina apa cu piper si sare in tava cu care, din cand in cand, pe parcursul a 60 min. voi stropi pestele.

Daca mai ramane umplutura, se pot face chiftelute care prajite in ulei sunt gustoase si veti putea face o prezentare mai apreciata a stiucii pe platoul de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise