Stiuca cu sos de stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Stiuca cu sos de stafide

Ingrediente

  • pentru 2 porţii:
  • 8 rondele de ştiucă tăiate de circa 1,5-2 cm grosime
  • ½ dovlecel tăiat cubuleţe
  • ½ dovlecel tăiat rondele de 5 mm grosime
  • 3 fire de ceapă verde tocate mărunt
  • 50 g de stafide
  • 1 ardei gras roșu, galben sau portocaliu tăiat cubuleţe
  • 100 ml ulei
  • ½ de lămâie (zeama de la)
  • 1 foaie de dafin
  • 1 linguriţă de pastă de tomate
  • 100 ml de apă (fierbinte)
  • sare şi piper

Mod de preparare

Curăţăm ştiuca de solzi, o eviscerăm, îi scoatem urechile şi o spălăm bine. Capul și coada, am pus-o deoparte pentru a face ciorba de pește. Restul de știucă, o tăiem în felii (rondele) de câte 1,5-2 cm grosime. Asezonăm cu sare şi piper pe ambele părţi.

Încingem o tigaie cu ulei şi prăjim peştele în ulei câte 5-6 minute pe fiecare parte.

Scoatem ştiuca întrun vas termorezistent şi o păstrăm acoperit la cald.

Ceapa, ardeiul gras si dovleceii se călesc în grăsimea rămasă de la prăjirea peştelui, la foc potrivit spre mare, circa 5 minute.

Punem în tigaie dovlecelul tăiat rondele şi adăugăm şi stafidele. Prăjim încă 3-4 minute.

Adăugăm acum pasta de tomate în care am adăugat zeama de la lămâie, 100 ml de apă şi foaia de dafin. Asezonăm cu sare şi piper, după gust.

Reintroducem în tigaie rondelele de peşte şi punem capacul şi lăsăm la foc mic să fiarbă 30 de minute.

Montăm în farfurie bucăţile de peşte, adăugăm dovleceii şi ardeiul gras din tigaie şi stropim totul cu sosul de stafide.

Putem orna cu verdeaţă şi felii de lămâie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise