Steak de miel carbonara

Carnea de miel se alege si se spala.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Steak de miel carbonara

Ingrediente

  • Ingrediente pentru10 portii
  • 1,5 kg carne de miel pentru tocat
  • 100 gr ceapa verde
  • 100 gr usturoi verde
  • 1 lingurita menta verde tocata
  • sare
  • piper
  • chimen macinat
  • patrunjel verde
  • 1,5 kg tagliatelle
  • 250 gr unt
  • 50 gr bacon afumat
  • 100 gr smantana de gatit
  • 1 lingura faina
  • 50 ml vin alb
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara macinata
  • 50 de bucati sparanghel
  • pate de ciuperci de padure

Mod de preparare

Carnea de miel se alege si se spala, apoi se toaca fin impreuna cu ceapa, usturoiul, menta si patrunjelul. Se condimenteaza. Se imparte in 10 portii si se modeleaza in forme ovale.

Tagliatelele se fierb in apa cu sare.

Sosul se face din 150 grame de unt, in care se prajeste baconul taia cuburi. Cand s-a rumenit baconul, se adauga faina, apoi vinul alb si apoi smantana si se lasa sa fiarba. Se lasa sa se ingroase si se condimenteaza.

Sparanghelul se opareste si apoi se trage in restul de unt si se condimenteaza.

Steakurile de miel tocat se prajesc pe gratar sau pe o tigaie unsa cu ulei.

Servire:

Pe o farfurie adanca, se monteaza tagliatellele, apoi steakul, 5 bucati de sparanghel, peste care se asaza pateul prajit putin in tigaie, apoi se adauga sosul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise