Biscuiti spritati cu lamaie

Lamaile se spala si se dau pe razatoarea mica.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Biscuiti spritati cu lamaie

Ingrediente

  • 2 lamai
  • 500 gr faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 gr unt /margarina
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un varf de cutit cu sare
  • 2 pliculete cu zahar vanilinat
  • 1 lingura coniac/rom
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Lămâile se spala si se dau pe razatoarea mica. Coaja se amesteca bine cu o lingura cu zahar pudra si se lasa pe farfurie. Stoarcem lamaile.

Cernem faina, adaugam untul, zaharul pudra ramas, sarea, zaharul vanilinat si ouale si amestecam 10 minute. Adaugam praful de copt, coniac, laptele, coaja si sucul de la lamai. Se amesteca totul pana cand rezulta un aluat potrivit de tare. Se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 de minute. Se imparte aluatul in bucati si se modeleaza in betisoare. Ele se taie apoi in bucati, lungi de circa 4 cm si li se da forma de spritati. ( eu am lasat aluatul un pic mai moale si am pus intr un cornet si am facut)

Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt. Punem biscuitii. Preincalzim cuptorul la 180° C si coacem pentru 25-30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise