Pentru blat biscuitii se sfarama fin, apa, zaharul, untul si cacao se fierb intr-un ibric, la foc mic, pana se dizolva zaharul. Se stinge focul, se pune esenta de rom si se toarna peste biscuitii macinati. Se amesteca cu lingura si dupa ce se mai racoreste. Se framanta cu mana bine de tot. Se intinde o foaie patrata de 4-5 mm grosime intre 2 foi de folie alimentara.
Pentru crema se amesteca toate cele mentionate, se framanta cu mana si se intinde foaie intre doua folii cu un cm mai scurta decat foaia de blat.
Montaj: se indepareaza folia de la suprafata blatului se aseaza crema de cocos deasupra (nu uitati sa indepartati celofanul), se unge crema cu un strat subtirel de gem (eu am folosit gem din fructe de padure light, cu 10 % zahar), se aseaza banana la 5 cm de o margine si se ruleaza, apasand usor, ajutandu-ne de folia de sub foaie. Se strange la capete, se inveleste intr-o folie de aluminiu si se pune la frigider pentru 5-6 ore. Se taie felii oblice. E foarte aromata!
Nota: Folositi numai biscuiti populari,cei sfaramiciosi sunt prea dulci si nu sunt indicati; gemul il puneti doar daca vreti si folositi unul mai acrisor sau mai putin dulce.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii