Spirale de biscuiti cu banane

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Spirale de biscuiti cu banane

Ingrediente

  • Blat: 250 gr biscuiti normali, 70 gr unt, 2 linguri cacao neagra, 100 gr zahar tos, 100 ml apa, ½ fiola esenta rom.
  • Crema: 80 gr unt, 50 gr zahar pudra , 100 gr nuca de cocos, ½ fiola esenta vanilie, 1-2 banane, o cescuta de cafea(50 ml) cu gem acrisor.

Mod de preparare

Pentru blat biscuitii se sfarama fin, apa, zaharul, untul si cacao se fierb intr-un ibric, la foc mic, pana se dizolva zaharul. Se stinge focul, se pune esenta de rom si se toarna peste biscuitii macinati. Se amesteca cu lingura si dupa ce se mai racoreste. Se framanta cu mana bine de tot. Se intinde o foaie patrata de 4-5 mm grosime intre 2 foi de folie alimentara.

Pentru crema se amesteca toate cele mentionate, se framanta cu mana si se intinde foaie intre doua folii cu un cm mai scurta decat foaia de blat.

Montaj: se indepareaza folia de la suprafata blatului se aseaza crema de cocos deasupra (nu uitati sa indepartati celofanul), se unge crema cu un strat subtirel de gem (eu am folosit gem din fructe de padure light, cu 10 % zahar), se aseaza banana la 5 cm de o margine si se ruleaza, apasand usor, ajutandu-ne de folia de sub foaie. Se strange la capete, se inveleste intr-o folie de aluminiu si se pune la frigider pentru 5-6 ore. Se taie felii oblice. E foarte aromata!

Nota: Folositi numai biscuiti populari,cei sfaramiciosi sunt prea dulci si nu sunt indicati; gemul il puneti doar daca vreti si folositi unul mai acrisor sau mai putin dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise