Pentru blat biscuitii se sfarama fin, apa, zaharul, untul si cacao se fierb intr-un ibric, la foc mic, pana se dizolva zaharul. Se stinge focul, se pune esenta de rom si se toarna peste biscuitii macinati. Se amesteca cu lingura si dupa ce se mai racoreste. Se framanta cu mana bine de tot. Se intinde o foaie patrata de 4-5 mm grosime intre 2 foi de folie alimentara.
Pentru crema se amesteca toate cele mentionate, se framanta cu mana si se intinde foaie intre doua folii cu un cm mai scurta decat foaia de blat.
Montaj: se indepareaza folia de la suprafata blatului se aseaza crema de cocos deasupra (nu uitati sa indepartati celofanul), se unge crema cu un strat subtirel de gem (eu am folosit gem din fructe de padure light, cu 10 % zahar), se aseaza banana la 5 cm de o margine si se ruleaza, apasand usor, ajutandu-ne de folia de sub foaie. Se strange la capete, se inveleste intr-o folie de aluminiu si se pune la frigider pentru 5-6 ore. Se taie felii oblice. E foarte aromata!
Nota: Folositi numai biscuiti populari,cei sfaramiciosi sunt prea dulci si nu sunt indicati; gemul il puneti doar daca vreti si folositi unul mai acrisor sau mai putin dulce.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii