Spirale cu sunca si cascaval

Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Spirale cu sunca si cascaval

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • apa cat cuprinde
  • Pt. umplutura:
  • 150 g sunca
  • masline negre fara samburi
  • ardei rosu
  • 200 g cascaval
  • 4-5 lg ketchup de casa

Mod de preparare

Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu!

Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa se activeze drojdia timp de 5-10 minute. Se adauga apoi oul batut, uleiul si apa calduta pentru a putea obtine un aluat bun pentru framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand daca mai este nevoie apa sau faina. Cand se obtine un aluat elastic si nelipicios, se pune deoparte, la loc caldut sa dospeasca.

Umplutura: Sunca se taie cubulete, maslinele felii, iar ardeiul rosu bucatele mici. Cascavalul se da pe razatoarea mica.

Se imparte aluatul in doua parti egale. Se intinde cate o foaie in forma de dreptunghi. Se unge cu ketchup, apoi se asaza bucatile de sunca, masline si ardei. Deasupra se presara cascaval. Se ruleaza foiaia pe lungime bine strans, apoi se taie bucati la o distanta de cca. 5 cm. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza bucatile taiate in picioare, la distana intre ele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Dupa cca. 20-25 de minute, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra cascaval ras si se da din nou la cuptor pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise