"Spirale" cu carne

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g paste fainoase in forma de spirala, 500 g carne tocata amestec,facultativ 3-4 carnaciori semiafumati, 1-2 cepe (in functie de marime),
  • suc de rosii sau o conserva de rosii in bulion, ulei, cimbru, condimente pentru carne tocata

Mod de preparare

Pastele se fierb dinainte dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg si se lasa acoperite, ca sa nu faca pojghita. Intr-o cratita mai mare se caleste ceapa taiata marunt pana este sticloasa (nu se arde). Se adauga carnea tocata, condimentele si cimbrul. Daca se pun si carnaciori, acestia se taie feliute si se calesc impreuna cu ceapa. Tot amestecul se fierbe bine, adaugand la nevoie apa. Nu trebuie sa aiba aspect uscat, ci ca un sos. Aproape de final se adauga sucul de rosii sau conserva de rosii (acestea se toaca marunt si se pun cu tot cu bulion). Se mai lasa sa dea 1-2 clocote. Peste carne se pun pastele, se amesteca totul bine, se stinge focul.

Se serveste ca muncare de sine-statatoare, pentru ca este foarte satioasa. Merge vinul rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise