Framantati un aluat elastic cu ingredientele mentionate mai sus la " Aluat".
Infasurati aluatul in folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp pregatim umplutura:
Intr-un bol,amestecam urda,ouale,coaja de portocala si zaharul.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire cu o lungime de 50 cm si 40 cm latime.
Din aluat, taiem 5 fasii de cca 8 cm latime.
Pe fiecare fasie de aluat,pe mijloc,asezam din compozitia de urda ( ca si in poza de mai jos ) si unim marginile,presandu-le usor cu degetele.
Ungem tava bine cu putin unt topit si incepem sa formam spirala incepand din mijlocul tavii.
Ungem spirala cu untul topit ramas si dam tava la cuptor pentru 25 de minute,dupa 25 de minute,scoatem tava si ungem spirala cu ou batut si mai dam tava la cuptor pentru cca 40 de minute,pana se rumeneste frumos.
Lasam la racit dupa care se poate taia.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii