Mai întâi se pregătesc legumele: vinetele se spală, se şterg cu un prospop apoi se feliază.Se presară sare pe fiecare felie şi se lasă la scurs;ardeiul spălat, şters şi curăţat de cotor se taie cubuleţe; ceapa se toacă mărunt. Feliile de vinete se prăjesc în foarte puţin ulei de măsline (nu exageraţi cu uleiul pentru că preparatul va deveni prea gras). Intr-o crăticioară se prăjesc cârnaţii tăiaţi. În tigaia în care am prăjit vinetele se pun 3 linguri de ulei şi, la foc mic, prăjim ceapa şi ardeii. Cînd acestea s-au înmuiat adăugăm roşiile cubuleţe şi vin. Lăsăm la fiert 10 minute. Adăugăm sare, piper, cimbru şi oregano.
Intr-un vas pentru cuptor se pun feliile de vinete (la fel ca în imagine), se acoperă cu amestecul de ardei şi roşii apoi se pun cârnaţii prăjiţi.
Vasul se pune în cuptorul preâncălzit la 180 grade C unde se lasă la copt 30-35 minute.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii