Spanakopita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Spanakopita

Ingrediente

  • -600 g spanac proaspat
  • - foietaj placinta
  • - 1 ceapa sau 3 fire ceapa verde
  • - 2-3 catei usturoi
  • - ulei
  • - marar
  • - patrunjel
  • - 4 oua
  • - o cutie ricotta
  • - o buc branza telemea vaca (sau feta) - aprox 250 g
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Se pun frunzele de spanac la fiert in apa cu sare. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si sa calesc in 2 linguri de ulei masline. Cand devin aurii, se scot de pe foc si se aseaza separat intr-un vas.

Intre timp, spanacul se scurge de apa si se lasa sa se raceasca, ulterior se marunteste cu un cutit si se aseaza in acelasi vas alaturi de ceapa si usturoi.

Se adauga ricotta si branza telemea (feta) fie data prin razatoarea cu ochiuri mari sau maruntita cu mana.

Se amesteca toata compozitia, adaugandu-se pe rand sare, piper, marar si patrunjel plus 3 oua.

Se unge o tava cu ulei, se aseaza 5 foi unse cu ulei, dupa care se toarna compozitia omogen. Se aseaza 5 foi peste compozitie si se toaarna inca un ou batut pentru a prinde crusta.

Se da la cuptor, ulterior se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza. Este foarte buna atat calda cat si rece!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise