Curatati spanacul de codite si apoi spălaţi frunzele sub jet de apă.Puneti apa la fiert si daţi-i drumul în apă care fierbe şi lăsaţi să fiarbă 3-5 minute, în funcţie de cantitatea de apă şi respectiv de spanac.
Dupa ce este fiert il scoateti cu o spumiera si il lasati sa se raceasca putin, apoi il tocam, nu prea marunt.
Cartofii ii punem la fiert in coaja.Dupa ce sunt gata, il trecem sub un jet de apa rece , apoi ii curatam.
Intre timp curatam usturoiul verde si il tocam marunt , il punem intr-un vas si il sotam in putin ulei.Adaugam spanacul tocat si ii mai dam un clocot cu laptele.Asezonam .
Cartofii fierti ii taiem rondele de 5 mm si ii punem pe fundul vasului in care vom da spanacul la cuptor.
Peste rondelele de cartofi rasturnam spanacul cu laptele si cu ajutorul unei linguri, facem patru cuiburi in care spargem cate un ou .Deasupra spanacului asezam feliutele de sunculita si radem apoi cascavalul.
Dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C si il tinem pina ouale prind crusta si prosciutto se rumeneste putin.
Servin spanacul impreuna cu cartofii dedesubt si cate un ou ochi. Cine doreste poate adauga si cate o lingurita cu smantana.
Pentru cei ce adora spanacul ....pe linga cantitatea mare de fier contine cantitatii mari de vitamina C, E, acid folic, zinc, magneziu si potasiu.Asa ca va doresc o pofta mare cu multa sanatate !
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii