Pentru ca este deja primavara si exista tentatia de a minca ceva verde, m-am gindit sa fac un orez cu spanac, ca si garnitura la o mincarica de pulpe de pui cu ardei copti.
A fost buna ideea pentru ca a fost la loc de cinste spanacul ! Am fost in piata si am batut de doua ori piata pina ce am gasit spanacul care sa fie proaspat, sa scirtie intre degete si sa aiba frunza ferma, tare si nu pleostita.
Am spalat in citeva ape spanacul si l-am oparit in apa cu sare, dupa care, scurs si racit, l-am macinat in tocatorul electric ( a iesit o pasta minunata ).
O ceapa rosie taiata marunt am calit-o intr-un pic de ulei de masline, am pus spanacul, sarea si piperul si apoi am pus orezul, spalat bine si apa ( cantitatea de apa este dublul cantitatii orezului ). Am fiert totul 20 de minute dupa care am lasat acoperit vasul ca sa se raceasca si orezul sa absoarba toata apa.
A iesit foarte, foarte gustos si se poate consuma simplu (pentru cei care tin post) sau ca si garnitura la ceva sos cu carne.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii