Se caleste ceapa marunta (2 cepe mari), nu trebuie sa se inegreasca, se adauga carnea tocata, cu care se caleste mai departe toul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat (3 catei). Dupa ce se evapora apa de la carne, se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul, dupa care se pun rosiile date prin sita, fara simburi - rosiile trebuie sa devina ca un sos inante de a fi puse peste carne. Se lasa totul la fiert timp de doua ore.
Cind sosul este aproape gata, se pune la fiert o oala cu apa pentru pasta, la care se adauga o lingura de sare si o lingura de ulei de masline. Cind apa clocoteste se pun pastele si se lasa la fiert de la 6 la 8 minute (spaghetti Barilla), pastele trebuie sa fie al dente. Dupa care se scurge, se pune intr-un castron in care era deja sos, apoi se amesteca cu sosul de rosii.
In momentul cind se serveste, se adauga din cratita o lingura mare de sos, iar pe deasupra se pune parmezanul dat deja inainte prin razatoare. Se insoteste cu un bun pahar de vin rosu. Va urez pofta buna! Atentie, tot secretul sta in coptura sosului nu mai putin de doua ore!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii