Asa cum spunea chef Scarlatescu intr-o emisiune culinara, acestea sunt cele mai bune paste de lume, dar si una dintre cele mai vechi retete italienesti. Pe atat de bune, pe atat de simple sunt ingredientele. Am personalizat reteta prin adaugarea de mozzarella.
Mai intai puneti pastele la fiert in mult apa si un varf de sare conform timpului indicat pe ambalaj. Daca le doriti al dente, va sfatuiesc sa le opriti cu 2 minute inainte.
Intr-o tigaie turnati ulei de masline din belsug (cam 8 lunguri mari) si caliti la foc mic cateii de usturoi tocati marunt. Aveti grija sa nu ardeti usturoiul. De fapt, secretul acestei retete consta in modalitatea de preparare si indemanare. Prin urmare aveti mare grija.
Adaugati apoi peperoncino dupa gust, in functie de cat de picante le doriti. Eu am folosit o jumatate de lingurita si apoi amestecati cu grija.
Adaugati in tigaie pastele scurse, mozzarella si patrunjelul tocat marunt si mai lasati 1-2 minute foc, amestecand din cand in cand. Condimentati cu sare si piper dupa gust.
Va recomand sa serviti pastele alaturi de un pahar de vin alb.
Gasiti mai multe retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/
Buon appetito!
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii