Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Ingrediente

  • 400 g Spaghetti Negre cu Cerneala de Sepie
  • 2 linguri de Ulei de Cocos
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita de paprika
  • 450 g creveti decorticati
  • 1canita suc de lamaie
  • 2 lingurite de ghimbir tocat
  • 100 ml lapte de cocos
  • coaja de lamaie
  • sare
  • piper
  • rosii cherry pentru decor
  • patrunjel verde
  • germeni de ceapa rosie pentru decor

Mod de preparare

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se spala crevetii, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie. Se combina intr-un castron mare crevetii cu sare, suc de lamaie si usturoi tocat. Se amesteca bine si se lasa la marinat minim 30 de minute.

Intre timp, incingem 2 linguri de ulei de cocos intr-o tigaie si gatim ghimbirul, usturoiul si paprika pana cand acestea devin moi, dar sa nu fie colorate prea tare.

Apoi, adaugam laptele de cocos si coaja de lamaie, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana ce compozitia se reduce la o treime.

Se scot crevetii din marinada, se scurg si se adauga in tigaie; se gatesc, amestecand circa 3 minute sau pana se fac rozalii la culoare.

Scurgem spaghetele de apa, le asezam pe o farfurie intinsa, iar in mijloc asezam crevetii cu sos de cocos.

Decoram cu germeni de ceapa rosie, rosii cherry si patrunjel verde tocat si adaugam o lingura de ulei de cocos pentru a oferi un aspect lucios preparatului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise