Spaghete cu sos bolognese. Reteta clasica, simpla si delicioasa

Descopera cum sa prepari spaghete cu sos bolognese acasa! Urmeaza aceasta reteta clasica, simpla si delicioasa, perfecta pentru o masa rapida si savuroasa.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Spaghete cu sos bolognese. Reteta clasica, simpla si delicioasa

Ingrediente

  • Pentru sos:
  • 400 g carne tocata (vita sau amestec vita-porc)
  • 1 ceapa medie, tocata fin
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 morcov, ras fin
  • 1 telina mica (optional), rasa
  • 400 g rosii pasate (sau o conserva de rosii)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 150 ml vin rosu (optional, dar recomandat)
  • 200 ml supa de vita sau apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 frunza de dafin
  • Pentru paste:
  • 400 g spaghete
  • apa cu sare pentru fierbere
  • Pentru servire:
  • parmezan ras

Mod de preparare

Pregatirea sosului:

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin translucide.
Adauga morcovul ras si telina, daca folosesti, si gateste-le timp de 5 minute, amestecand ocazional.
Pune carnea tocata in tigaie si rumeneste-o bine, pana se desface si capata o culoare uniforma.
Toarna vinul rosu (daca folosesti) si lasa-l sa se evapore cateva minute, amestecand.
Adauga rosiile pasate, pasta de tomate, supa de vita, oregano, busuioc, zahar, sare, piper si frunza de dafin. Amesteca bine.
Redu focul la mic, acopera tigaia si lasa sosul sa fiarba lent timp de 30-40 de minute. Amesteca ocazional si, daca e necesar, adauga putina apa.
Fierberea pastelor:

Intr-o oala mare, pune apa cu sare la fiert. Adauga spaghetele si fierbe-le conform instructiunilor de pe ambalaj (de obicei, 8-10 minute pentru a fi al dente).
Scurge spaghetele, dar pastreaza o ceasca din apa in care au fiert.
Asamblarea:

Adauga spaghetele in tigaia cu sos bolognese si amesteca bine. Daca sosul este prea gros, adauga putin din apa pastrata de la paste.
Pune spaghetele cu sos pe farfurii si presara parmezan ras.

Incearca si reteta de paste cu carne tocata de pui si sos de rosii, spaghete carbonara sau salata de paste cu ton. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise