Scoici cu garnitura de spaghete

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Scoici cu garnitura de spaghete

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 pachet de scoici, care sunt gata pregatite in sos de ulei (Carrefour).
  • 500 spaghete din faina de porumb(Pasta d'oro,paste fainoase fara gluten 100% din porumb).
  • 50 gr unt.
  • 50 ml vin alb demisec.
  • sare,piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin maruntit.
  • cateva frunze de menta verde pentru decor.
  • Optional doar pentru cine doreste un mujdei de usturoi cu iaurt sau lapte dulce.

Mod de preparare

Spaghetele le punem intr-o craticioara la fiert conform cu indicatiile de pe punga.Mai intai punem apa la fiert fara sare.Cand apa da in clocot,punem 50 gr unt,amestecam sa se dizolve bine untul,dupa care adaugam spaghetele intregi.Separat deschidem punga de scoici si vom scurge uleiul din punga,la care adaugam 50 de vin alb.Eu asa am pregatit sosul la acest fel de mancare''''scoici cu garnitura de spaghete''''.Sosul de ulei se amesteca cu 50 ml vin alb demisec,la care adaugam sare sau vegeta(dupa preferinte)si il dam in clocot odata. Fierband acest sos 2 sau 3 minute,el va capata un gust aparte.Dupa ce am fiert spaghetele punem capacul si le lasam sa se mai umfle sub capac cam 10-15 minute.Cand sunt gata le vom servi cu scoicile deasupra,la care vom adauga sosul de vin cu ulei si vom asezona cu sare,piper roz proaspat macinat un praf de rozmarin si un praf de tarhon uscat.Pe farfurie putem pune si cateva frunzulite de menta verde.Aceasta menta verde,va da un gust aparte spaghetelor.La acest minunat fel de mancare putem servi si un pahar de vin rosu.Optional pentru cei care doresc mujdei de usturoi frecat cu iaurt sau lapte dulce.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise