Spaghete cu "jeleu" de rosii

Timp pregatire
60 minute
Spaghete cu "jeleu" de rosii

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 200 g spaghete Hutton
  • 1 ramurica busuioc uscat
  • 1 lgt ulei masline (optional)
  • 1/2 lgt sare
  • apa
  • Rulouri de cascaval:
  • 150 g cascaval
  • 1/4 lgt oregano uscat
  • cateva fire de ceapa verde
  • Jeleu de rosii:
  • 380 g rosii cuburi
  • 10 g gelatina granulata
  • 1 lgt busuioc uscat tocat (optional)

Mod de preparare

Jeleu de rosii

1. Mixeaza rosiile cu un blender vertical.

2. Pune intr-un vas 100 g de piure de rosii impreuna cu gelatina si lasa 10 min la hidratat. Apoi muta vasul pe baie de abur pana cand se dizolva granulele de gelatina.

3. Pune geatina dizolvata peste restul de piure de rosii, asezoneaza cu sare si busuioc, amesteca si da vasul la rece (in congelator pentru 10 min sau in frigider pentru 1 h).

Rulouri

1. Razuieste cascavalul pe razatoarea cu gauri mari, asezoneaza cu sare si oregano.

2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune cascavalul in gramajoare (6) la distanta de 5-10 cm una de cealalta.

3. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius pentru 10-15 min.

4. Scoate tava din cuptor si lasa sa se raceasca complet.

Paste:

Pune pastele la fiert in apa cu sare si cu crenguta de busuioc pentru 7 min. Scurge apa din paste, trece-le pe sub jet de apa rece (optional), adauga uleiul de masline si amesteca-le.

Asamblare:

1. Pune pastele intr-un inel alimentar pe o farfurie.

2. Ruleaza discurile de cascaval si leaga-le cu o foaie de ceapa.

3. Pune jeleul de rosii intr-un pos si umple rulourile de cascaval, apoi pune si deasupra pastelor daca doresti jeleu de rosii.

S-aveti pofta!

Reteta pregatita de Alina @www.bucatarealalaplesneala.blogspot.ro cu paste oferite de Hutton.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise