Intr-un castron amestecati carnea cu jumatatea de ceapa taiata foarte marunt, oul, patrunjelul tocat, parmezanul ras, putina sare si piper. Amestecati bine si formati chiftelute.
Incingeti untul si prajiti chiftelele. Cand sunt gata le scoateti intr-un castron si repetati cu restul de carne.
Sosul:
Tocati marunt ceapa rosie si prazul si cubulete ardeiul.
Adaugati putin ulei de masline intr-o tigaie/cratita si caliti ceapa rosie cateva minute apoi adaugati prazul si ardeiul rosu pana acestea se inmoaie.
Intre timp, taiati rosiile cubulete si le adaugati in tigaie cand legumele s-au calit.
Adaugati si bulionul, chili, oregano, busuiocul si usturoiul tocat marunt.
Lasati totul sa fiarba pentru 10 minute.
Intr-o oala puneti apa cu jumatate de lingurita de sare si 2 linguri de ulei de masline si fierbeti pastele al dente ( 1 minut mai putin decat scrie pe pachet ).
Cand chiftelele sunt gata le puneti pe toate inapoi in tigaia in care le-ati prajit.
Dupa cele 10 minute de fiert turnati sosul peste chiftele ( sau chiftelele peste sos ) si lasati 5 minute sa fiarba in continuare la foc mic.
Potriviti de sare si piper.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii