Se taie partea mai ascutita (de sus) a usturoiului intreg (in coaja) , se pune intr-un mic vas rezistent la cuptor si se toarna peste el un pic de ulei. Se pune usturoiul la cuptor cam 20 de minute la 180 °C , pana cand usturoiul se inmoaie si incepe sa se caramelizeze (dar sa nu se arda). Se scoate apoi din cuptor si se lasa la racit.
Intre timp se spala broccoli-ul si se rupe in mici bucatele, se taie si coditele in bucatele mici. Apoi se fierbe in apa cu putina sare pana devine cu adevarat moale (dar avem grija sa nu se ingalbeneasca). Apoi o strecuram insa pastram apa in care a fiert.
Punem pastele la fiert intre timp.
Usturoiul se scoate din coaja (fiecare catel in parte, cu grija ) si se pune intr-un vas. Se adauga sare si piper dupa gust, si se sfarma . Se amesteca cu ¼ cana ulei, ca la maioneza, pana se face ca o crema. Se adauga broccoli si continuam sa amestecam pana se sfarma tot broccoli-ul. Se mai poate adauga din apa in care a fiert, pentru a faca de o consistenta mai usoara toata pasta.
Se scot si pastele si se strecoara, se amesteca cu putin unt, apoi cu pasta de broccoli.
Se serveste cald cu parmezan razuit deasupra.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii