Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Descopera reteta autentica de spaghete carbonara! O reteta italiana simpla si delicioasa, perfecta pentru o cina rapida si savuroasa. Afla cum sa o pregatesti corect!

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Spaghete carbonara. Reteta italiana autentica, simpla si delicioasa

Ingrediente

  • 200 g spaghete
  • 100 g gusa (sau pancetta daca nu gasiti gusa)
  • 2 oua mari
  • 1 galbenus
  • 50 g pecorino romano (ras fin)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Fierbeti spaghetele in apa sarata conform instructiunilor de pe ambalaj, pana devin al dente.

Taiati gusa in cubulete mici sau fasii subtiri.

Intr-o tigaie mare, prajiti gusa la foc mediu pana devine crocanta si grasimea se topeste. Aceasta ar trebui sa dureze aproximativ 5-7 minute. Opriti focul si lasati tigaia deoparte.

Intr-un bol mare, bateti ouale si adaugati pecorino romano ras. Amestecati bine pana se omogenizeaza.

Adaugati mult piper negru proaspat macinat in amestecul de oua și branza.

Cand pastele sunt fierte al dente, pastrati o cana de apa de unde au fiert pastele si scurgeti restul.

Adaugati pastele fierbinti in tigaia cu gusa prajita si amestecati bine pentru a se combina cu grasimea.

Luati tigaia de pe foc si adaugati rapid amestecul de oua si branza, amestecand energic pentru a crea un sos cremos. Adaugati treptat apa de la paste paste, putin cate putin, pentru a obtine consistenta dorita.

Serviti imediat spaghetele carbonara cu extra pecorino romano ras si piper negru proaspat macinat pe deasupra.

Incercati si reteta de paste cu vinete, paste cu ton si smantana si . Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise