Spaghete Bolognese

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Spaghete Bolognese

Ingrediente

  • 250 g carne tocata de vita (merge si amestec si de obicei asa o prefer)
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb(de preferat demidulce sau chiar dulce)
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov mic ras (eu nu am pus acum pentru ca nu am mai avut)
  • cascaval ras/parmezan
  • sare, piper
  • spaghete

Mod de preparare

Am tocat ceapa si usturoiul si le-am calit in putin unt.Am adaugat carnea pe care am calit-o pana s-a 'mazarit'.Am pus sarea, piperul si optional putin chilli.

Cand a fost si carnea gata am turnat vinul.Va spuneam sa folositi vin demidulce sau dulce deoarece un vin sec in combinatie cu bulionul sau sucul de rosii face sosul putin acrisor.Asta am patit si eu deoarece singurul vin care l-am avut a fost unul sec dar am adaugat putin zahar.

Dupa ce a scazut putin vinul am adaugat sucul de rosii si am lasat sa scada la foc mic pentru 45 de minute.

Intre timp am pus apa cu sare la fiert pentru paste si cand clocotea am adaugat spaghetele pentru vreo 10 minute.Eu le tin mai mult decat scrie pe pachet, mai ales la reteta aceasta (la aceasta reteta pastele trebuiesc trecute prin apa rece dupa ce au fost fierte).

Dupa ce am scurs pastele bine am pus sosul deasupra si am ras putin cascaval.As fi pus si putin busuioc numai ca proaspat bineinteles ca nu aveam iar cel la plic nu mai avea nici o aroma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise