Souffle de broccoli cu piept de pui

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Souffle de broccoli cu piept de pui

Ingrediente

  • 1 bucata broccoli
  • un piept de pui dezosat
  • 1 lingura unt
  • un praf de sare
  • piper proaspat macinat(dupa gust)
  • 370 g smantana
  • 3 oua
  • o mana de masline
  • 300 g cascaval ras
  • 3 linguri cu lapte
  • 5-6 fire patrunjel verde

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fasiute si se pune la fiert in apa cu sare.Lasam pana cand carnea este bine fiarta avand grija ca din cand in cand sa indepartam spuma.Cand carnea este fiarta o scoatem pe o farfurie.

Spalam bucata de broccoli si o rupem in buchetele.Intr-un vas cu apa si sare care a ajuns la fierbere introducem buchetelele de broccoli si le tinem cateva minute(3/4).Cu ajutorul unei spatule scoatem apoi pe o farfurie buchetelele de broccoli.

Intre timp facem urmatorul amestec............amestecam jumatate din cantitatea de cascaval cu smantana,ouale si laptele.Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Ungem un vas termorezistent cu unt si asezam un rand de broccoli,un rand de piept de pui apoi iar broccoli si apoi iar pui(pe orizontala).Deasupra punem amestecul de mai sus si dam la cuptorul preincalzit ,la 180 timp de circa 20 min dupa care scoatem vasul ,presaram restul de cascaval si patrunjelul taiat marunt,punem din loc in loc maslinele si mai dam la cuptor pentru inca 10/15 min pana cand cascavalul se topeste .Se poate servi atat cald cat si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise