Sote de scoici St. Jacgues cu fenicul si rosii

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 lingurite ulei de masline
  • 450 g scoici St Jacques, taiate În doua pe
  • orizontala
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 bulb de fenicul. fara cozi, taiat În doua
  • pe lungime si apoi taiat transversal felii
  • subtiri
  • dovlecel de marime medie (circa 170 g),
  • taiat felii subtiri
  • 4 catei de usturoi, taiati fâsii subtiri
  • 1 cana rosii cherry, taiate În jumatati
  • 1 cutie (160 g) suc de rosii si legume
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • 1/3 cana suc proaspat de portocale

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, de teflon. se incalzeste uleiul la

foc potrivit. Se dau scoici le prin amidonul de

porumb. Se pun scoici le in tigaie si se calesc

1 minut pe fiecare parte sau pâna se rumenesc. Cu

o spumiera se scot scoici le pe o farfurie.

În tigaie se pun fenlculul, dovlecelul si usturoiul;

se prajesc, amestecând des, 5 minute sau pâna se

rumeneste feniculul. Se adauga rosiile, sucul de rosii

si legume, sarea Si tarhonul; se tin pe foc 3 minute

sau pâna când rosiile Încep sa se moale.

Se pun scoici le Înapoi În tigaie si se adauga sucul

de portocale; se fierb, amestecând 1-2 minute sau

pâna când se incalzesc scoicile

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise