Decongelam mazarea. Scoatem mazarea intr-o sita si o clatim bine intr-un jet de apa. Spalam ceapa, o scurgem de apa, o tocam fin si o punem in vasul in care preparam mancarea, impreuna cu uleiul, 1 lingurita rasa de sare si cubul de unt. Lasam sa se rumeneasca si adaugam mazarea. Dupa ce s-au inmuiat putin, turnam peste ele 300-400 ml apa calda si adaugam vegeta sau cubul concentrat de legume. Adaugam apoi si zaharul si lasam sa fiarba sub capac aproximativ 30 de minute la foc mediu. Incercam cateva boabe cu o furculita sa vedem daca sunt fierte. Cand au fiert si apa a scazut, punem cele doua linguri de faina frecate bine intr-un bol separat cu 2 linguri de apa rece si laptele dulce peste compozitia din vas, presaram cu marar verde si lasam sa dea cateva clocote impreuna, pana cand sosul se ingroasa si dispare mirosul de faina (aproximativ 10 minute). Avem grija sa mestecam cu o lingura de lemn pentru ca sosul sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand e gata, tragem vasul de pe foc si lasam sa se aseze mancarea 10 minute cu capacul acoperit, dupa care o putem servi. Se poate servi simplu sau langa friganele facute separat.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii