Fructele de mare se soteaza ( asa congelate cum sunt)intr-o tigaie cu unt, ceapa, usturoi, oregano, capere. Cand s-au inmuiat, se stinge preparatul cu putin vin alb si se adauga sucul de rosii, sucul de lamaie, sarea. Se amesteca si se mai lasa sa se ingroase sosul.
Se fiebe orezul, folosind proportia de 1/2( la o cantitate de orez se pun 2 cantitati de apa). Se lasa pana ce orezul se gateste bob cu bob, se amesteca cu putina sare si piper alb.
Preparatul se asambleaza astfel : pe mijocul farfuriei se pune un pat de orez fiert ( folosind un cerc de inox de marime potrivita). Deasupra se pune sote-ul de fructe de mare, sub forma de cuibulet.
De jur-imprejur se orneaza preparatul cu rondele de lamaie, masline feliate si patrunjel tocat.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii