Soté de spanac cu usturoi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Soté de spanac cu usturoi

Ingrediente

  • 1,5 kg spanac verde la legatura
  • 1 ceapa alba
  • bulion de rosii ( 1-2 linguri)
  • ulei de masline
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Spanacul se alege, se spala bine in cateva ape,dupa care se pune la fiert in apa cu sare si se lasa circa 3-6 minute. Dupa ce s-a fiert scurgem spanacul printr-o sita. Intre timp punem la prajit intr-o tigaie cateva linguri de ulei de masline,ceapa tocata marunt,ardeiul si jumatate de pahar de apa. Pana se calesc ceapa si ardeiul,spanacul se marunteste bine cu un cutit.

Dupa ce se inmoaie ceapa,adaugam bulionul de rosii si amestecam.Apoi adaugam spanacul maruntit bine si lasam 5-10 minute la foc mic sa se caleasca si sa patrunda. Spre sfarsit adaugam usturoiul tocat,sare,piper,cimbru dupa gust. Pentru ca suntem in postul Craciunului noi l-am servit cu cartofi taranesti si marar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise