Ingrediente
(pentru 3 borcane de 400 ml), 600 g ardei galben, 750 g rosii carnoase, 150 g rondele de masline, 1-2 ardei iuti, 100 ml ulei de masline, 1 lingura otet balsamic (eu am pus de mere), 150 g zahar, o mana de frunze busuioc proaspat, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
Se pune uleiul in cratita cu fund mai gros, apoi se calesc ardeii cca. 10 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand au inceput sa se inmoaie, se adauga si rosiile si se lasa sa scada bine sucul. Se adauga ardeiul iute maruntit, rondelele de masline negre, lingura de otet balsamic si zaharul amestecat cu plicul de Gelfix. Se amesteca continuu, timp de 20 de minute, se potriveste de sare si piper, dupa gust si dupa ce am oprit focul, adaugam si busuiocul maruntit.
Se baga in borcane fierbinte,apoi se etanseizeaza bine. Se pot pastra la frigider sau in pivnite racoroase.
Acest sos se serveste cu carne la gratar sau la paste, dar este deosebit de bun si la pizza.