Se curata ceapa, se taie cuburi mici, se pune in cratita si se acopera cu ulei, se pune pe foc, se adauga o lg bulion, dafinul, ienibaharul, s.g., sare, piper. Se amesteca pana se inmoaie ceapa (nu se rumeneste), se adauga apa si se lasa pe foc. Intr-un castron se pune o lg bulion, 2 lg faina, se adauga treptat apa pana rezulta o pasta mai subtire fara cocoloase. Se adauga in cratita amestecand energic, cu focul dat la minimum. Se mai lasa la fiert 5 minute (amestecand sa nu se prinda de oala).
Este foarte bun daca puneti piftelele in sos pt ca imprumuta gusturile.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii