Sos de visine pentru friptura

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Sos de visine pentru friptura

Ingrediente

  • 300 g de visine fara samburi
  • 250 ml de supa calda de pui
  • 2 lingurite cu amidon
  • 50 g de unt
  • o lingurita cu zahar
  • sare

Mod de preparare

Pasul 1:

Punem amidonul intr-un bol si adaugam incet supa de pui, in timp ce amestecam pana la omogenizarea completa.

Pasul 2:

Pregatim aragazul si o tigaie in care punem untul, pe care il lasam sa se topeasca. Turnam in tigaie amestecul de supa si amidon, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic timp de 15 minute. Amestecam frecvent, pana cand sosul se leaga si obtinem consistenta dorita.

Pasul 3:

Punem visinele si amestecam. Adaugam zaharul si condimentam cu sare.

Pasul 4:

Amestecam si lasam sa clocoteasca. Fierbem aproximativ 10 minute, amestecand continuu, pana cand obtinem un sos dens.

Pasul 5:

Gustam, condimentam daca mai este nevoie si inchidem aragazul.

Pasul 6:

Servim cald, cu carne de pasare (pui, rata, curcan sau chiar si porc sau iepure), piure sau orez si salata.

Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/v0WaJAal8n0

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise