Sosul de usturoi verde este un preparat delicios si versatil, perfect pentru a insoti diverse feluri de mancare. Realizat din usturoi verde proaspat, ulei vegetal, mustar si sare, acest sos ofera o combinatie intensa de arome care se potrivesc perfect cu fripturi, legume la gratar, peste, cartofi fierti sau cartofi copti, bruschette, sandvisuri. Usor de preparat, cu doar cateva ingrediente simple, sosul de usturoi verde poate deveni un element esential al meselor tale. O reteta rapida, sanatoasa si plina de gust, care va adauga un plus de savoare oricarui preparat.
Spala bine firele de usturoi verde sub un jet de apa rece pentru a indeparta orice impuritati.
Taie partea alba si cea verde deschisa in bucati mici (aproximativ 1 cm).
Pune bucatile de usturoi intr-un mojar si piseaza-le bine cu un pistil pana obtii o pasta omogena, adaugand uleiul putin cate putin.
Daca preferi varianta rapida, poti folosi un blender sau un robot de bucatarie pentru a mixa usturoiul (adaugand uleiul la fel, putin cate putin).
Adauga o lingurita de mustar si zeama de lamaie peste pasta de usturoi si amesteca bine.
Presara sare dupa gust si omogenizeaza compozitia.
Sosul de usturoi verde este gata de servit!
Daca iti ramane sos, il poti pastra intr-un borcanel inchis ermetic la frigider timp de 2-3 zile.
La fel de bun iese si cu leurda acest sos, inlocuind usturoiul verde cu o legatura de leurda.
Merge de minune alaturi de peste la cuptor cu cartofi natur, legume crude sau la gratar, bruschette, sandvisuri, carne fripta sau ciuperci la cuptor. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii