Puneti intr-o craticioara 20 ml ulei, faina, amestecati cu un tel micut, puneti pe flacara mica a aragazului si dupa 2-3 minute adaugati 80-100 ml apa clocotita (lapte), amestecand energic cu telul inca 2-3 minute, pana se ingroasa bine. Lasati sa se racoreasca.
Puneti intr-o cana de blender restul de ulei, galbenusul,, mustarul, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie, usturoiul curatat si taiat bucati si faina oparita. Mixati 8-10 secunde.
Rasturnati continutul intr-un castron, adaugati smantana, dregeti gustul de sare, piper, eventual zeama de lamaie. Puteti sa-l asezonati cu putin patrunjel tocat sau frunze de ceapa verde tocate. Se serveste la cartofi fierti, conopida gratinata, gratare, fripturi, rasoluri, cu legume, oua fierte, etc.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii