Spalam rosiile si le taiem in patru.
Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si semintele.
Mixam atat rosiile cat si ardeii in robot sau le dam prin masina de tocat.
Punem totul intr-un vas(eu am folosit un ceaun)si adaugam dupa gust sare, piper si zahar.
Adaugam de asemenea cimbrul si usturoiul dat prin presa.
Punem sosul la fiert .Cand acesta incepe sa fiarba dam focul mic si lasam sa fiarba avand grija sa amestaecamdin cand in cand.
Lasam pe foc pana cand sosul scade si se ingroasa.
Luam vasul cu sos de pe foc ,lasam sa se racoreasca putin si apoi dam sosul prin sita.
Punem sosul inapoi in ceaun ,potrivim de sare,piper si zahar(daca este cazul) si adaugam uleiul.
Amestecam pentru o buna omogenizare.
Dam la foc si mai lasam sa fiarba 7-8 min.
Asa fierbinte repartizam sosul in borcane si capacim.
Acoperim borcanele cu o patura (sau orice altceva gros) si lasam asa sa se raceasca pana a doua zi.
Se pastreaza peste iarna in camara.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii